Driftsstörningar på Zitius nät i Västsverige

Vi har nu pratat med driftcentralen på Zitius. VM är den direkta orsaken till överbelastningen av nätet som gör att vi alla har dålig mottagning. Com Hem är mer drabbat än Telia och Bredbandsbolaget, men många andra är också drabbade. Surf är möjlig men till reducerad hastighet i hela nätet. TV tar mycket kraft när alla vill titta på VM. Det blir snedbelastning i nätet och Zitius försöker koppla runt på vägar som fortfarande har kapacitet. De jobbar dygnet runt men de har snart tömt ut möjligheterna med nuvarande utrustning d v s hårdvara. De överväger att byta viss utrustning men det måste ske planerat på natten och med säkerställande av att utrustningen är kompatibel med övrigt. Ingen tidsram gavs när det hela är över (kanske när VM är över ??). Dessutom kommer ledningen för jourgruppen ,Erik X som Lennart pratade med och hans chef, gå på semester imorgon, och vara borta en månad, så det blir drifttekniker på driftcentralen i Göteborg (??). som får ta hand om det hela. Vi vet inte vad detta innebär, men knappast mer resurser till att lösa problemet. De som har trådlös anslutning av tv drabbas hårdare än de som har trådanslutning från routern till tv. Vi kommer att ligga på och göra vad vi kan. Tyvärr kan vi inte göra mer.Göran Holmberg

3 reaktioner till “Driftsstörningar på Zitius nät i Västsverige”

  1. Detta är faktiskt rätt dåligt. VM har ju varit planerat sedan ett antal år och tittarsiffrorna kan ju inte ha kommit som någon överraskning…
    Har blivit till att njuta av fotbollen ”old school” via antenn och i strålande standardupplösning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.